Polityka prywatności

Twoja prywatność jest ważna, nikt nie zadba o nią lepiej niż Ty.

 

Administrator danych osobowych

Jestem administratorem Twoich danych osobowych, poniżej znajdziesz moje dane kontaktowe:

Kancelaria Prawna Karta Przetargowa Grzegorz Rogalewicz

ul. Bartkiewiczówny 81/25, 87-100 Toruń

e-mail: biuro@kartaprzetargowa.pl

tel. 510 506 503

Informacje uzyskane przez monitorowanie działań na stronie oraz sposób ich wykorzystania

Moja strona korzysta z Google Analytics. To narzędzie, które monitoruje ruch na stronie, a więc i Twoje zachowanie na niej. Te dane to np. informacja o urządzeniu użytkownika, jego rozdzielczości, rodzaju przeglądarki internetowej. Celem jest dostosowanie wyglądu i treści strony internetowej do potrzeb osób ją odwiedzających.

Dla mnie jesteś anonimową osobą, a dane które zebrała o Tobie usługa Google Analytics nie umożliwiają mi powiązania Ciebie z Twoją aktywnością na stronie.

Jeśli nie chcesz, by Twoje działania na stronie były zbierane nawet w ten sposób zmień ustawienia swojej przeglądarki, tak by nie akceptowała plików cookies z mojej strony internetowej oraz zablokuj uruchamianie na stronie skryptu Google Analytics. Takie ustawienia nie zmniejszą funkcjonalności mojej stronie internetowej.

Dane z usługi Google Analytics są również w posiadaniu samego Google. Google próbuje łącznie rozpatrywać Twoją aktywność na wielu stronach, korzystających z tej usługi. Dane te nie służą do Twojej identyfikacji, lecz do identyfikacji Twoich nawyków. Sprawdź politykę prywatności Google pod tym linkiem: https://policies.google.com/privacy

 

Informacje uzyskane przy Twoim kontakcie oraz sposób ich wykorzystania

Przechowuję informacje, które otrzymam od Ciebie podczas kontaktu – Twój adres e-mail lub numer telefonu oraz wszelkie inne dane przekazane przez Ciebie.

Dane te zostaną wykorzystane w celu, w jakim zostały przekazane, czyli w celu kontaktu z Tobą w ramach realizacji umowy lub przygotowania do jej zawarcia.

 

Informacje uzyskane przy Twoim zapisie na newsletter

Przechowuję informacje, które otrzymam od Ciebie podczas zapisu na newsletter  – Twój adres e-mail oraz ewentualnie wszelkie inne dane przekazane przez Ciebie.

Dane te zostaną wykorzystane w celu, w jakim zostały przekazane, czyli w celu przesyłania na podany adres e-mail wiadomości zawierających treści informacyjne czy informacyjno-promocyjne (dotyczące moich usług, nie podmiotów trzecich).

Dane te są przetwarzane na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody podczas zapisu (zaznaczenie odpowiedniego pola zgody zawierającego informację o przetwarzaniu Twoich danych).

W każdej chwili możesz wypisać się z newslettera. W tym celu skontaktuj się ze mną lub skorzystaj z linka otrzymanego przy zapisie lub w każdej wiadomości przesyłanej w ramach newslettera.

 

Dostęp osób trzecich

Wybrane dane są dostępne dla:

  • osób, które uczestniczą w świadczeniu usług na Twoją rzecz,
  • podmiotów, które świadczą usługi w zakresie technicznym obsługi witryny i newslettera (dotyczy danych przekazanych przy zapisie na newsletter)
  • podmiotów świadczących usługi rachunkowe,
  • podmiotów, które świadczą usługi związane z przetwarzaniem danych,
  • osób administrujących serwerem, na którym znajdują się dane.

Zobowiązuję się do wyboru wyżej wskazanych osób i podmiotów z należytą starannością oraz poszanowaniem zasad ochrony danych osobowych.

 

Okres przechowywania danych osobowych

Twoje dane są przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celu w jakim zostały przekazane. Jeśli świadczę na Twoją rzecz usługi lub jesteś zapisany na newsletter Twoje dane nie będą usuwane pomimo upływu czasu.

Twoje dane dotyczące realizacji zawartych ze mną i zrealizowanych umów będą przechowywane stosowanie do okresu przedawnienia roszczeń odszkodowawczych wynikających z realizacji tych umów oraz obowiązków dokumentacyjnych wynikających z przepisów prawa, w szczególności w zakresie rachunkowości.

Jeśli wypiszesz się z newslettera Twoje dane przekazane przy zapisie zostaną usunięte.

 

Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

 Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  1. prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych,
  2. prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  3. prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
  4. prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych,
  5. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
  6. prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych ze względu na Twoją szczególną sytuację – w przypadkach kiedy przetwarzam Twoje dane na podstawie swojego prawnie uzasadnionego interesu,
  7. prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych.

W zakresie, w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody masz prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się ze mną, dane kontaktowe znajdziesz na początku niniejszej polityki prywatności.

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Tajemnica zawodowa

Powyższe zasady są modyfikowane przez zasady tajemnicy zawodowej radcy prawnego. Informacje przekazane w ramach świadczenia usług chronione przez tajemnicę zawodową są użytkowane i przetwarzane zgodnie z jej zasadami.

 

Zmiany

Polityka prywatności może zostać zmieniona. Zmiana polityki prywatności będzie widoczna na tej stronie.

Jeśli chcesz być poinformowany indywidualnie o zmianie polityki prywatności napisz do mnie i zostaw w tym celu swój adres e-mail.

 

Wersja

 To jest pierwsza wersja polityki prywatności.